Kinderen

Kidsrelax leren mediteren
Kidsrelax leren mediteren

Kidsrelax leert kinderen op plezierige wijze ontspannen en in contact te komen met hun gevoel, waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Ook wordt een positief zelfbeeld ontwikkeld.

Bij Kidsrelax leren kinderen spelenderwijs mediteren. Er worden visualisatieoefeningen gedaan, waarbij ademhalingstechnieken en bewegingen worden gebruikt. Door middel van de fantasie en het inlevingsvermogen van de kinderen komen zij in contact met hun lichaam, hun gevoel en hun emoties. Door de inzichten, die zij krijgen, kunnen zij zelf hun emoties begrijpen en op een positieve wijze vorm gaan geven.

Het wekelijkse lesprogramma helpt kinderen om in hun eigen kracht te staan en zichzelf weerbaar te maken. Het zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn wordt vergroot, waardoor kinderen minder ontvankelijk worden voor invloeden van buitenaf. Ze leren omgaan met hun emoties en het uiten hiervan; wat ook invloed heeft op hun gedrag. Daarnaast zal door het volgen van de lessen het concentratievermogen toenemen. En heeft het een positieve bijdrage op de creativiteit en de sociale vaardigheden van een kind. De kinderen leren spanning herkennen, loslaten en zo de ontspanning te vinden. En dat alles met veel plezier.

De lessen worden in kleine groepen gegeven zodat voor ieder kind voldoende tijd en  aandacht is. De groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd en beschikbaarheid. Het streven is om de lessen in onderstaande leeftijdsgroepen in te delen.

Leeftijdsgroepen kinderen:

  •  9 t/m 12 jaar
  • 12 t/m 15 jaar
  • 15 t/m 18 jaar

Iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen uitdagingen, waardoor de aanpak van elke groep anders is. Het gevoel van veiligheid, het vertrouwen en het respect naar elkaar, maar vooral het plezier wordt zo gewaarborgd.

De lessen staan in het teken van:  Wie ben ik?;  Wat wil ik?; Wat kan ik? en Hoe doe ik dat?
Door de opbouw van de les wordt dit voor de kinderen op een plezierige wijze bespreekbaar gemaakt. Een les start met muziek, bewegingsoefeningen en energizers om te ontladen. Daarna volgt een geleide meditatie waar visualisaties een belangrijke rol spelen. Hierbij worden affirmaties, NLP technieken en het positief denken of omdenken gebruikt. Door in de meditatie de eigen fantasie van de kinderen aan te spreken, komen ze dichter bij hun lichaam en gevoel. Daarna worden de ervaringen en gevoelens in een ontspannen sfeer met elkaar besproken. Vervolgens gaat dit veranderproces bij het maken van een tekening onbewust door. De lessen eindigen met het trekken van een inzichtskaart en het voor ieder kind bespreken van de spreuk (inzicht) die het geeft.

Het lesprogramma is geschikt voor alle kinderen en tieners. Bijvoorbeeld kinderen die: niet lekker in hun vel zitten, veel piekeren, weinig zelfvertrouwen hebben, concentratieproblemen hebben, rusteloos zijn of juist boos of agressief gedrag vertonen. Zowel gevoelige (HSP) en hyperactieve kinderen (ADHD) hebben baat bij de lessen van Kidsrelax. Tevens is het een mooi alternatief voor een kanjertraining. 

kindermeditatie leren mediteren kidsrelax kinderen
Maak je hoofd leeg, kindermeditatie